Monday — Saturday
All Stores:
08.00 - 21.00

Sunday
All Stores:
10.00 - 14.00

Μυκονιάτικο Στιφάδο Ορφανό

Υλικά

½ φλ. ελαιόλαδο
16 μικρά κρεμμύδια ( 300 γρ.)
1 φύλλο δάφνης
3-4 μπαχάρια
10 κόκκους μαύρο πιπέρι
2 σκ. σκόρδο
1 ποτ. λευκό κρασί
4 κ.σ. ξύδι από κρασί
Αλάτι

Προετοιμασία:
1. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα ξεπλένουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το καυτό λάδι.
2. Μόλις ροδίσουν προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριού, το μπαχάρι και τα σκόρδα σπασμένα, για να βγάλουν το άρωμα τους.
3. Σβήνουμε με το κρασί.
4. Το αφήνουμε να ξεθυμάνει και προσθέτουμε τη δάφνη κι ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.
5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, 30-35 λεπτά.
6. Στη συνέχεια ελέγχουμε αν έχουν γίνει τα κρεμμύδια, σβήνουμε με το ξύδι και αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά.
7. Τo αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο και σερβίρουμε.

Τρώγεται σαν μεζεδάκι με φρέσκο ζυμωτό ψωμί. Αν δεν θέλουμε να είναι νηστίσιμο το φαγητό, προσθέτουμε μετά τα κρεμμύδια κρέας ή χταπόδι.

 

Πηγή: chefonair.gr

× espa