Έβαλα πολύ πιπέρι!
Και τώρα τι γίνεται; Μην αγχώνεστε! Υπάρχουν λύσεις:
1. Αραιώστε τη συνταγή. Διπλασιάστε ή έστω αυξήστε την ποσότητα όλων των άλλων υλικών, εκτός από το πιπέρι.
2. Προσθέστε λεμόνι! Συνήθως ένα κουταλάκι του γλυκού ή ο ζωμός από το 1/4 του λεμονιού αρκεί. Έχετε απλώς υπόψη πως ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγη ζάχαρη, για να εξουδετερώσετε την ξινή γεύση. Σε κάποιες συνταγές μπορείτε αντί για λεμόνι να χρησιμοποιήσετε ντομάτα ή μοσχολέμονο (lime), αν ταιριάζουν περισσότερο.
3. Εάν ταιριάζει με τη συνταγή, π.χ. αν φτιάχνετε λευκή σάλτσα, προσθέστε γάλα ή κρέμα γάλακτος!