Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
10.00 - 14.00

Γαρίδες με Σκορδόψωμο

Υλικά

3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Αλάτι
Πρέζα από κόκκινο πιπέρι
8 φέτες ψωμί (στο πάχος της φέτας του τοστ)
1 1/4 κιλού μεγάλες γαρίδες (αποφλοιωμένες από το κεφάλι και τις ουρές ανέπαφες)
3/4 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί ή ζωμό κοτόπουλου χωρίς αλάτι
Το ξύσμα και το χυμό μισού λεμονιού καθώς και φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο

 

Προετοιμασία

Προθερμάνετε τη σχάρα. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο (τις 2 κουταλιές) σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το κόκκινο πιπέρι και μαγειρεύετε 1 με 2 λεπτά. Κατεβάζετε από τη φωτιά. Αλείψτε και τις δύο πλευρές του ψωμιού με λίγο από το μίγμα σκόρδου και ψήστε το ψωμί περίπου 1 λεπτό ανά πλευρά. Χωρίστε το ψωμί σε 4 κύπελλα.

Τοποθετήστε το τηγάνι με το υπόλοιπο μείγμα σκόρδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες και σοτάρετε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε το κρασί και το ξύσμα λεμονιού με το χυμό. Χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν ένα ροζ χρώμα και κατόπιν μεταφέρετέ τις με τρυπητή κουτάλα στα μπολ, που έχετε τοποθετήσει το ψωμί.

Δυναμώστε πάλι τη φωτιά στο τηγάνι μέχρι το υγρό που απέμεινε πήξει ελαφρά, 1-2 λεπτά. Προσθέστε το μαϊντανό και σχοινόπρασο και το υπόλοιπο βούτυρο (1 κουταλιά της σούπας) και σιγοβράστε 1-2 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας. Περιχύστε τις γαρίδες με τη σάλτσα και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

× espa