Γεμιστά Νηστίσιμα
Υλικά
- 10 πιπεριές
- 3 ντομάτες
- 2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού Καρολίνα
- 1/2 κουτί τριμμένη ντομάτα
- 1 κουταλιά αλάτι Ιμαλαΐων
- 1 κουταλιά μαύρο πιπέρι
- 2 καρότα
- 2 ματσάκι μαϊντανό
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
Προετοιμασία
Πρώτα από όλα ετοιμάζουμε τις πιπεριές (πλένουμε, κόβουμε τα καπάκια). Μετά βγάζουμε την σάρκα από τις ντομάτες την οποία περνάμε στο multi.
Σε κατσαρόλα σε λίγο νερό “ζεματάμε” το κρεμύδι και τα κρεμυδάκια. Τρίβουμε το καρότο στον τρίφτη.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ρύζι, την ντομάτα από το multi και από την συσκευασία, το καρότο, μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και νεράκι για να πάρει μία βράση (το ρύζι πρέπει να έχει αρκετό νεράκι ώστε να το βοηθήσει να φουσκώσει μέσα στην πιπεριά).
Κατεβάζουμε από την φωτιά και γεμίζουμε με 2- 2 1/2 κουταλιές της σούπας τις πιπεριές και τις ντομάτες (να γεμίσουν κατά 2/3).
Τοποθετούμε τις πιπεριές στο ταψί και περιχύνουμε με έξτρα νεράκι και λίγη ακόμα σάλτσα. Ψήνουμε στους 180° βαθμούς για καμιά ωρίτσα. Γυρίζουμε τις πιπεριές κατά τακτά διαστήματα ώστε να ψηθούν απ' όλες τις μεριές.
Σημείωση: Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε κάτι που σας αρέσει ή δε σας αρέσει αντίστοιχα!
Πηγή: nisteia.wordpress.com