Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
10.00 - 14.00

Κέικ σοκολάτας… νηστίσιμο!

Συστατικά

1-1/2 φλ. αλεύρι
3 κ.σ. σκόνη κακάο
1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. λευκό ξίδι
1 κ.γ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
5 κ.σ. φυτικό λάδι
1 φλ. νερό

Προετοιμασία

Σε ένα ρηχό σκεύος ψησίματος προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, τη ζάχαρη και 1/2 κ.γ. αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά. Έπειτα δημιουργούμε τρεις “λάκκους” στο μείγμα. Στον ένα από τους λάκκους ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας, στον δεύτερο το ξίδι και στον τρίτο το λάδι. Τέλος, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό.

Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και το ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C, για 35 λεπτά.

Βίντεο

Ορίστε και το βίντεο που θα σας καθοδηγήσει, βήμα προς βήμα!

 

× espa