Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
10.00 - 14.00

Κλαφουτί με Κεράσια

Υλικά

500 γρ. κεράσια
50 γρ. ζάχαρη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 βανίλια σε σκόνη
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
3 αυγά μεσαίου μεγέθους (150 γρ.)
300ml γάλα πλήρες
2 κ.σ. σκούρο ρούμι
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

 

Προετοιμασία

Πλύντε καλά τα φρούτα, αφαιρέστε τα κουκούτσια και βάλτε τα σε ένα μπολ με 50 γρ. ζάχαρη. Αφήστε τα να μαριναριστούν για μισή ώρα.

Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε τη ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι, το ξύσμα από 1 λεμόνι, τη βανίλια σε σκόνη και την πρέζα κανέλα σε σκόνη. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στο μείγμα αυτό ρίξτε το γάλα, το ρούμι και τα αυγά χτυπημένα και ανακατέψτε καλά με αβγοδάρτη μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι.

Βουτυρώστε ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 18 εκ. και στρώστε στη βάση του τα φρούτα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις πάνω κάτω.

Ρίξτε πάνω στα φρούτα το μίγμα με το γάλα και το αλεύρι και ψήστε για 40′ στην προτελευταία σχάρα, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνεια του γλυκού και να έχουν ανέβει επάνω τα κεράσια. Βγάλτε το από τον φούρνο, αφήστε το λίγα λεπτά να κρυώσει, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη αν θέλετε και σερβίρετε.

Πηγή: thinkdrops

× espa