Κοτόπουλο με Κινόα και Φρέσκια Σαλάτα
Υλικά
Κινόα
1 φλιτζάνι άψητη κινόα
1 1/2 φλιτζάνια νερό
Λίγο αλάτι
Σαλάτα
4 μικρά αγγούρια, κομμένο σε κύβους (περίπου 2 φλιτζάνια)
4 μικρές ντομάτες, κομμένες σε κύβους
1/3 φλιτζάνιου ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
Χυμός από 1/2 λεμόνι (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Αλάτι για γεύση
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Χυμό και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Αλάτι για γεύση
Για το κοτόπουλο
2 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Επικάλυψη
1/4 φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί ή φέτα
Προετοιμασία
Ξεπλύνετε καλά την κινόα σε σουρωτήρι. Προσθέστε σε μια κατσαρόλα 1 λίτρο με νερό και λίγο αλάτι. Ανάψτε την κουζίνα και περιμένετε μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Εν συνεχεία χαμηλώστε τη φωτιά να σιγοβράσει. Καλύψτε με το καπάκι και περιμένετε περίπου 20 λεπτά ή έως ότου όλο το νερό απορροφηθεί. Κατεβάστε το από τη φωτιά και αφήστε το να σταθεί για 5 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα συστατικά για τη σαλάτα.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το σκόρδο, το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά για το dressing.
Κόψτε το στήθος κοτόπουλου στη μέση κατά μήκος για να το κάνετε πιο λεπτό. Αλατίστε και προσθέστε τα καρυκεύματα. Ρίχνετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέτετε το κοτόπουλο. Αφήστε για 5 λεπτά την κάθε πλευρά ή μέχρι το κοτόπουλο να πάρει ένα χρυσό χρώμα και να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο. Αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήστε το να σταθεί 5 λεπτά πριν από τον τεμαχισμό.
Συναρμολογήστε σε 4 μπολ με την κινόα στο κάτω μέρος και το κοτόπουλο στο πάνω. Προσθέστε πάνω από το κοτόπουλο τη σαλάτα και στο πλάι μια κουταλιά της σάλτσας. Πασπαλίστε με τυρί.