Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
10.00 - 14.00

Κουκιά με λαρδί και μάραθο

Υλικά

1-2 χαράματα λαρδί
λίγα κλωνάρια μάραθο
2 φούχτες φρέσκα κουκιά
λίγα λάχανα
λίγα κρεμμυδόφυλλα πράσινα

Προετοιμασία:
Παίρνουμε ένα-δύο χαράματα λαρδί, τα βάζουμε σε λεκανάκι με νερό για λίγες ώρες να ξαρμυρίσουν. Αλλάζουμε δυο-τρία νερά. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε κατσαρόλα και τα βράζουμε μαζί με μάραθο. Όταν βράσουν αρκετά, ώστε να μπήζεται το πηρούνι, βγάζουμε το λαρδί από την κατσαρόλα. Καθαρίζουμε τα κουκιά αφαιρώντας τις άκρες και τυχόν μεστές κόρδες. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κουκιά, τα λάχανα χοντροκομμένα και τα κρεμμυδόφυλλα. Λίγο πριν γίνουν τα λαχανικά, προσθέτουμε πάλι το λαρδί στην κατσαρόλα.
Σουρώνουμε σε τρυπητό, τεμαχίζουμε το λαρδί και σερβίρουμε με μπόλικο λεμόνι.

 

Από τον Δημήτρη Ρουσουνέλο, Μυκονιάτικη Μαγειρική, Ψηφίδες Πολιτισμού
 

× espa