Κρέμα σε Μπισκότο Σοκολάτας
Υλικά
Για τη βάση μπισκότου
175 γρ. λεπτοαλεσμένα ψίχουλα μπισκότου σοκολάτας
70 με 115 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
Για την κρέμα
150 γρ. τυρί κρέμα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
1/3 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Τριμμένη σοκολάτα για γαρνιτούρα
Προετοιμασία
Για τη βάση μπισκότου
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
Ρίχνουμε το βούτυρο στα ψίχουλα και ανακατεύουμε, μέχρι το βούτυρο να έχει πλήρως ενσωματωθεί και η υφή του να μοιάζει με υγρή άμμο. Πιέζουμε σταθερά τα ψίχουλα σε ένα σκεύος για τάρτες με διάμετρο 23cm και ψήνουμε για 10 λεπτά.
Αφαιρούμε από το σκεύος το μπισκότο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα
Χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, το κακάο, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να αφρατέψουν.
Απλώνουμε την κρέμα τυριού στο μπισκότο σοκολάτας.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσουν και απλώνουμε πάνω από το στρώμα της κρέμας τυριού.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα.