Λαζάνια με Κιμά
Συστατικά
500 γρ. λαζάνια (αυτά που δεν χρειάζονται βράσιμο)
600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (ή αν προτιμάτε μιξ χοιρινού και μοσχαρίσιου)
2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
1/8 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
3 φλιτζάνια τσαγιού σπανάκι
1/3 φλιτζάνι τσαγιού τυρί ρικότα
1 φλιτζάνι τσαγιού τυρί μοτσαρέλα τεμαχισμένο
6 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1/4 κούπας λεπτές φέτες φρέσκου βασιλικού
Αλάτι
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συν λίγο ακόμη
Οδηγίες
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και σιγοβράστε 5 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα. Στη συνέχεια, προσθέστε το ricotta και αφήστε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε αλάτι και κατεβάστε το από την φωτιά.
Αναμείξτε τη μοτσαρέλα και τις 4 κουταλιές της σούπας παρμεζάνας σε ένα μπολ.
Καλύψτε τον πάτο ενός μέτριου τετράγωνου ταψιού με ένα στρώμα λαζάνια. Ρίξτε τη μισή σάλτσα του κιμά και το μισό μίγμα τυριού. Επαναλάβετε τη διαδικασία. Καλύψτε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά και πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα (2 κουταλιές της σούπας.) Περιχύστε ελαφρά με ελαιόλαδο και ψήστε μέχρι να ροδίσουν, 3-5 λεπτά.
Όταν το βγάλετε από τον φούρνο προσθέστε από πάνω τα φύλλα βασιλικού.