Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 20.30

Μάφιν με μήλο

Υλικά

  • 130 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αυγά μεσαίου μεγέθους (200 γρ.)
  • 20 ml μπράντι
  • 3 μήλα Golden κομμένα σε κύβους
  • 1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 50 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη

Προετοιμασία

1. Βάλτε στον κάδο του µίξερ τα αυγά, την κρυσταλλική ζάχαρη και το µπράντι και χτυπήστε µε το σύρµα (εξάρτηµα µίξερ) σε μέτρια ταχύτητα µέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέστε το αλεύρι (κοσκινισµένο) στο µείγµα των αυγών και ανακατέψτε απαλά µε σπάτουλα σιλικόνης.

2. Σε ένα τηγάνι, βάλτε το βούτυρο και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά να λιώσει. Προσθέστε την κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τα μήλα και ανακατέψτε πάλι.

3. Σε ένα ταψάκι με θήκες για μάφιν, βάλτε χάρτινες φόρμες ή αντικολλητικό χαρτί. Γεμίστε τις θήκες μέχρι τη μέση με τη ζύμη και προσθέστε μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα μήλου.

4. Ψήστε σε προθερµασµένο φούρνο στη µεσαία σχάρα στους 170°C για 25'.

 

Πηγή: thinkdrops

 

× espa