Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
10.00 - 14.00

Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα λεμονιού

Υλικά

2 μοσχαρίσια φιλέτα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ξύσμα και χυμό από 1 ακέρωτο λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. μαραθόσπορο
300ml. ζωμό βοδινού
3 κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο
2 κρόκους αυγών μεσαίου μεγέθους
αλάτι και πιπέρι
μερικά φύλλα φασκόμηλο και φέτες λεμονιού για διακόσμηση

Προετοιμασία:
Φτιάξτε την πάστα λεμονιού. Καθαρίστε και πολτοποιήστε το σκόρδο. Βάλτε το σε ένα μπολ και προσθέστε το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι ώστε να έχετε μια πάστα. Αλείψτε με την πάστα λεμονιού τα φιλέτα και αφήστε τα 15’ στο ψυγείο να μαριναριστούν.

Προθερμάνετε τον φούρνο στον αέρα στους 180°C . Βγάλτε τα φιλέτα από το ψυγείο και αφαιρέστε την περίσσια πάστα. Κρατήστε την πάστα στην άκρη για αργότερα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίξτε το ελαιόλαδο και τοποθετήστε το σε δυνατή φωτιά. Μόλις το λάδι κάψει, χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε τα φιλέτα και το μαραθόσπορο. Σωτάρετε και από τις 2 πλευρές τα φιλέτα ώστε να πάρουν ένα ωραίο σκούρο χρυσαφί χρώμα. Προσθέστε την πάστα λεμονιού που έχετε κρατήσει και το ζωμό βοδινού και φτιάξτε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα και μόλις η σάλτσα αρχίσει να βράζει μεταφέρετε το φαγητό σε ένα πυρίμαχο σκεύος και συνεχίστε το ψήσιμο στο φούρνο για ακόμη 30’ σκεπάζοντάς το με αλουμινόχαρτο.

 

Πηγή: thinkdrops.gr

× espa