Μπαρμπούνια με την ντομάτα
Υλικά
μια τηγανιά μπαρμπούνια
κάμποσες ώριμες ντομάτες
αλάτι
πιπέρι
λίγη ζάχαρη
λίγο βούτυρο φρέσκο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε λεκανίτσα όπου τα αλατίζουμε. Αποφλοιώνουμε τις ντομάτες. Τις λειώνουμε καλά-καλά και τις ρίχνουμε στο τηγάνι να ψηθούν με το νερό τους. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα ζάχαρη, στην άκρη του κουταλιού, για να κόψει την όξινη γεύση τους.
Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να ψηθούνε οι ντομάτες για περίπου 15-20 λεπτά. Λίγο πριν γίνει, ακουμπάμε τα μπαρμπούνια στην ντομάτα η οποία, σημειωτέον, πρέπει να είναι μπόλικη, ώστε να κολυμπήσουν καλά μέσα της. Τα ψήνουμε για λίγο ξεσκέπαστα. Μόλις είναι έτοιμα βάζουμε πάνω σε κάθε μπαρμπούνι λίγο βούτυρο. Πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.
* Παλιά συνταγή, με τον τρόπο της Μαριώς Ξεναρίου, γιαγιάς από μάνα του Γιώργου Βέλτσου