Μπρουσκέτες με Γαρίδες
Υλικά
1 μπαγκέτα λευκή
100 γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους, βρασμένες, αποφλοιωμένες
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. κύμινο τριμμένο
100 γρ. ρικότα
100 γρ. αβοκάντο, ώριμο
50 γρ. κρεμμύδι λευκό, πολτοποιημένο
1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. κάππαρη, ψιλοκομμένη
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.σ. λεμόνι, χυμό
αλάτι
πιπέρι πράσινο
Για το γαρνίρισμα
50 γρ. κάππαρη
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.σ. σχινόπρασο, ψιλοκομμένο
Προετοιμασία
Με ένα πριονωτό μαχαίρι, κόβουμε την μπαγκέτα σε φέτες πάχους 2 εκ. και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10’ γυρνώντας τις και από τις 2 πλευρές.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ρικότα, το αβοκάντο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το κύμινο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σχινόπρασο, την κάππαρη, το αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι απαλά να ομογενοποιηθούν.
Με ένα κορνέ βάζουμε το μείγμα στις φέτες του ψωμιού, ακουμπάμε 1 γαρίδα επάνω και γαρνίρουμε με κάππαρη, το σχoινόπρασο και πασπαλίζουμε με πάπρικα.
Πηγή: thinkdrops.gr