Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 20.30

Μυκονιάτικη Καρυδόπιτα

Υλικά

150 γρ. (3/4 φλ.) ζάχαρη
240 γρ. (2 φλ.) χοντροτριμμένα καρύδια
1 κουταλιά της σούπας γαλέτα
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 κουταλιά της σούπας μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλα τριμμένα
1/2 κουταλάκι αλάτι
6 αυγά
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Προετοιμασία:
1. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη, τα καρύδια, τη γαλέτα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τα γαρύφαλλα και το αλάτι.
2. Χωρίζουμε τα αυγά. Χτυπάμε τους κρόκους καλά και στο τέλος προσθέτουμε το κονιάκ.
3. Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα (όχι πολύ σφιχτή).
4. Ανακατεύουμε με σπάτουλα ελαφρά (μια κουταλιά κάθε φορά), τους κρόκους, τη μαρέγκα και το μείγμα από τα υπόλοιπα υλικά.
5. Βουτυρώνουμε και φοδράρουμε με λαδόχαρτο ένα ρηχό ταψάκι (20×20 εκ.) όπου βάζουμε το μείγμα μας.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160° για μισή ώρα περίπου.
7. Αφού το γλυκό μας ψηθεί και κρυώσει (τουλάχιστον για μια ώρα), το κόβουμε σε ρόμβους και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

Πηγή: syntagesgiaolous.gr

× espa