Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
10.00 - 14.00

Μυκονιάτικη Κρεμμυδόπιτα

Υλικά

Για τη ζύμη:
Μισό κιλό αλεύρι
Ένα φακελάκι μαγιά
Λίγο λάδι

Για τη γέμιση:
Μισό κιλό τυροβολιά
3 αβγά
2 κουταλιές της σούπας λάδι
Μισό ματσάκι άνηθο
Ένα μεγάλο κρεμμύδι
Μικρά κομματάκια λαρδί (λίπος χοιρινό) λεπτοκομμένα
Κομματάκια βούτυρο

Προετοιμασία:
1. Καίμε λίγο λάδι και το ρίχνουμε στο αλεύρι. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά, προσθέτουμε και τη μαγιά και το αφήνουμε σκεπασμένο να φουσκώσει.
2. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Τρίβουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε την τυροβολιά.
3. Προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο και τα αβγά χτυπημένα.
4. Παίρνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε δυο χοντρά κομμάτια. Στρώνουμε το ένα σε ένα λαδωμένο ταψί με τις άκρες του να προεξέχουν και ρίχνουμε τη γέμιση.
5. Επάνω στρώνουμε τα κομματάκια λαρδί και τα κομμάτια βούτυρο.
6. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλο της ζύμης και ενώνουμε τις άκρες του μέχρι να κλείσουν. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα.
 

 Πηγή: sintagespareas.gr

× espa