Νηστίσιμη σαλάτα με αρακά και δυόσμο
Υλικά
500 γρ. αρακάς
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μαρούλι, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι δυόσμο
1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Προετοιμασία
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τον αρακά και τον στραγγίζουμε. Τον τοποθετούμε αμέσως σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και παγάκια, για να παραμείνει τραγανός, και μετά τον στραγγίζουμε ξανά.
Ψιλοκόβουμε το μαρούλι, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα, μαζί με τον αρακά. Ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε καλά το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Περιχύνουμε τη σαλάτα μας και σερβίρουμε. Προσθέτουμε κι άλλο αλάτι, αν χρειάζεται.
Tip: Η συνταγή είναι νηστίσιμη, ωστόσο μπορείτε εκτός νηστείας να προσθέσετε θρυμματισμένο τυρί, κατσικίσιο ή φέτα. Απογειώνεται!