Πατατοσαλάτα Νηστίσιμη με Μουστάρδα
Συστατικά
- 1 κιλό μικρές πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρές φέτες
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1/3 φλ. φρέσκο μαϊντανό, χοντροκομμένο & έξτρα για το γαρνίρισμα
- 1/3 φλ. χοντροκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια & έξτρα για το γαρνίρισμα
- 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 3 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τις κομμένες πατάτες και προσθέτουμε το αλάτι. Σκεπάζουμε με νερό, περίπου 2-3 εκατοστά επάνω από τις πατάτες. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει το νερό κι έπειτα χαμηλώνουμε σε μεσαία φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι οι πατάτες να τρυπιούνται σχετικά εύκολα με το πιρούνι.
Φυλάμε 1/4 φλ. από το νερό της κατσαρόλας κι έπειτα στραγγίζουμε τις πατάτες και τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα μπλέντερ ή στον επεξεργαστή τροφίμων συνδυάζουμε το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο και το πιπέρι. Τα χτυπάμε μέχρι τα μυρωδικά και το σκόρδο να έχουν γίνει μικρά κομματάκια. Έπειτα προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε ξανά το μείγμα, μέχρι να αποκτήσει γαλακτώδη υφή.
Tip: Αν δεν έχουμε επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ, απλώς ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί.
Περιχύνουμε τις πατάτες με το μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τις πατάτες στην ησυχία τους για δέκα λεπτά.
Προσθέτουμε το σέλινο στο μπολ, μαζί με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κρεμμυδάκια (από 2 κ.γ. το καθένα). Ανακατεύουμε ελαφρά τη σαλάτα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, μέχρι να αποκτήσει τη γεύση που θέλουμε. Σερβίρουμε αμέσως ή τη σκεπάζουμε και την τοποθετούμε στο ψυγείο, μέχρι να έρθει η ώρα του σερβιρίσματος.
Καλή όρεξη!
Ανακάλυψε μια εξαιρετική συλλογή από μουστάρδες για κάθε γούστο, στο τμήμα delicatessen!