Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
10.00 - 14.00

Πεσκανδρίτσα σε Κρούστα Μπαχαρικών

Υλικά

Για το μείγμα μπαχαρικών
1 κ.σ. κόλιανδρο, σπόρους
1 κ.σ. κύμινο, σπόρους
1 κ.σ. πιπέρι μαύρο, ολόκληρο
1 κ.σ. μαραθόσπορο
1 τσίλι αποξηραμένο

Για το ψάρι
800 γρ. πεσκανδρίτσα
1 κ.σ. σπορέλαιο

Για την πρώτη μαρινάδα
1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. πιπέρι μαύρο
2 κ.σ. λεμόνι, χυμό
αλάτι

Για τη δεύτερη μαρινάδα
30 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
15 γρ. τζίντζερ, τριμμένο
2 πράσινα τσίλι, ψιλοκομμένα
15 γρ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
15 ml κρέμα γάλακτος

Για τη σάλτσα ντομάτας
800 γρ. ντομάτες, ώριμες
60 ml ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
2 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
1 κ.γ. κύμινο, σκόνη
1 κ.γ. μάραθο, σκόνη
1 κ.γ. τσίλι κόκκινο, σκόνη
60 γρ. λέμονγκρας, σπασμένα
300 ml γάλα καρύδας

Προετοιμασία:
Για το μείγμα μπαχαρικών
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα τηγάνι και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Καβουρδίζουμε τα μπαχαρικά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα και να βγάλουν τα αρώματά τους. Σπάζουμε τα μπαχαρικά στο γουδί ή στο μούλτι.

Για την πρώτη μαρινάδα
Τοποθετούμε το ψάρι σε ένα ταψί. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και αλείφουμε με αυτά το ψάρι. Τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30’.

Για τη δεύτερη μαρινάδα
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ, προσθέτοντας τελευταία την κρέμα. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Για τη σάλτσα ντομάτας
Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μπλέντερ και τις περνάμε από ψιλή σίτα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, το τζίντζερ και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για περίπου 1’. Κατόπιν προσθέτουμε τις ντομάτες, το κύμινο, το μάραθο,, το τσίλι και το λέμονγκρας και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα για περίπου 7-8’. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 3-4’.

Για το ψάρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Βγάζουμε το ψάρι και τη δεύτερη μαρινάδα από το ψυγείο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Απλώνουμε το μείγμα μπαχαρικών επάνω στο ψάρι και προσθέτουμε στο ταψί τη δεύτερη μαρινάδα. Ψήνουμε για 12-14’. Σερβίρουμε το ψάρι απλώνοντας γύρω του τη σάλτσα ντομάτας.

 

Πηγή: thinkdrops.gr

× espa