Σπαγγέτι με Πικάντικη Σάλτσα Μαρινάρα και Χτένια
Υλικά
Αλάτι
1 πακέτο μακαρόνια (αν προτιμάτε ολικής)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/4 με 1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι, αν θέλετε πιο έντονη γεύση
5 ολόκληρες ντομάτες San Marzano, κομμένες σε κύβους
100 γρ. τυρί παρμεζάνα σε φλούδες
1 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό (τα φύλλα κομμένα σε φέτες)
3/4 χτένια
Προετοιμασία
Βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό και αλάτι και βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης στο πακέτο.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις νιφάδες σκόρδου και κόκκινο πιπέρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε τις ντομάτες, τις φλούδες παρμεζάνας, 1/2 φλιτζάνι νερό και το μισό βασιλικό. Αφήστε τη σάλτσα να πάρει μια βράση και στη συνέχεια, ανακατέψτε και χαμηλώστε τη θερμοκρασία σιγοβράζοντας για 15 λεπτά. Πασπαλίστε με αλάτι.
Δυναμώστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή, προσθέστε τα χτένια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε τον υπόλοιπο βασιλικό και το αλάτι και λίγες ακόμη νιφάδες κόκκινου πιπεριού.
Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και προσθέστε τα στο τηγάνι με τη σάλτσα. Σερβίρετε και περιχύστε τα από πάνω με έξτρα ελαιόλαδο και βασιλικό.