Στραπατσάδα με λούτζα Μυκόνου
Υλικά
2 ντομάτες τριμμένες
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
4 αβγά
50 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 φέτες λούτζα Μυκόνου λεπτοκομμένες
4 φέτες ψωμί χωριάτικο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Προετοιμασία:
Βάζουμε την ντομάτα και την πιπεριά σε τηγάνι και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά και να απορροφήσει τα υγρά της. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά με αλάτι και πιπέρι και τα προσθέτουμε στην ντομάτα. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει ομογενές μείγμα και ρίχνουμε τη φέτα. Ραντίζουμε το ψωμί με λίγο ελαιόλαδο και το ψήνουμε ελαφρώς στο γκριλ και από τις δύο πλευρές.
Μόλις ψηθεί η στραπατσάδα, τη μοιράζουμε πάνω σε κάθε φέτα φρυγανισμένου ψωμιού, βάζουμε από μία φέτα λούτζα και σερβίρουμε.
Σημ.: Στα Κυκλαδονήσια τη στραπατσάδα τη λένε κοσκοσέλα, ενώ το φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί λέγεται καπίρα.
Πηγή: Έθνος