Ταρτάκια με Μέλι και Τυροβολιά Μυκόνου
Υλικά για τη ζύμη της τάρτας
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γραμμάρια μαργαρίνη
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 αβγό
3 κουταλιές της σούπας Γκραν Μαρνιέ (ή άλλο ποτό)
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Υλικά για τη γέμιση
5 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 αβγά
2 κουταλιές της σούπας κανέλα
2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
600 γραμμάρια τριμμένη τυροβολιά Μυκόνου (ή ανθότυρο)
Προετοιμασία:
Ανακατεύω όλα τα υλικά για τη ζύμη της τάρτας σε μια λεκάνη. Βάζω λίγο αλεύρι πάνω στον πάγκο και απλώνω τη ζύμη με τον πλάστη. Φτιάχνω ταρτάκια σε σχήμα καρδιάς και τα βουτυρώνω. Σε ένα μπωλ ανακατεύω όλα τα υλικά για τη γέμιση τάρτας. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Γεμίζω κάθε ταρτάκι με 3 περίπου κουταλιές της σούπας από το μείγμα που ετοίμασα. Ρίχνω από πάνω λίγη κανέλα και ψήνω τα ταρτάκια για 20 περίπου λεπτά. Σημείωση: Αντί για ταρτάκια μπορώ να απλώσω τη ζύμη σε μονοκόμματο ταψί και να κάνω μια μεγάλη τάρτα.
…από τη Ρένα της Φτελιάς