Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 20.30

Φθινοπωρινή Σαλάτα με Φρυγανισμένο Ψωμί

Υλικά

500 γρ. χωριάτικο ψωμί με προζύμι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι
200 γρ. μήλο κόκκινο, κομμένο σε πολύ λεπτές κάθετες φέτες
100 γρ. baby ρόκα
80 γρ. φουντούκια, ψιλοκομμένα
1 μεσαίο κρεμμύδι, σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το ψωμί
3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
100 γρ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι τα φουντούκια και ψήνουμε για περίπου 10’ – 15’ μέχρι να πάρουν έντονο χρυσό χρώμα. Τοποθετούμε το ψωμί σε ένα μπολ, το ραντίζουμε με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (ή 30 γρ.) και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Tοποθετούμε το ψωμί σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 10’ περίπου, ώστε να είναι τραγανό εξωτερικά και μαλακό μέσα. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν τα κρεμμύδια μαλακώσουν προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν σχεδόν διάφανα.
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε το ψημένο ψωμί σε ένα μεγάλο μπολ, το περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τα μήλα, τα κρεμμύδια, τη ρόκα, το μαιντανό και τα φουντούκια και ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρουμε τη σαλάτα σε ατομικά μπολ και γαρνίρουμε με το κατσικίσιο τυρί.

 

Πηγή: thinkdrops.gr

× espa