Χταποδάκι στη γάστρα
Υλικά
1 χταπόδι ενός κιλού, φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 φλιτζ. τσαγ. κρασί λευκό
2 κ.σ. ξίδι
1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο
1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
1 φλιτζ. τσαγ. χυμός πορτοκαλιού
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
½ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία:
1. Αν έχετε φρέσκο χταπόδι, πλύνετε το και καθαρίστε το. Αν έχετε κατεψυγμένο, ξεπαγώστε το. Κόψτε το σε μικρά κομμάτια και βάλτε το στη γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
2. Καθαρίστε τα κρεμμυδάκια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάτε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρετέ τα μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
3. Όταν αρχίζει το χταπόδι να μαλακώνει και να τσιμπιέται με ένα πιρούνι, ρίξτε στην γάστρα το κρασί, το ξίδι, το χυμό πορτοκαλιού, το δενδρολίβανο, τα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο, τη φλούδα πορτοκαλιού και καρυκεύστε με αλατοπίπερο.
4. Δοκιμάστε το μετά από 1 ώρα τουλάχιστον. Καλή σας απόλαυση!
Πηγή: thinkdrops.gr