Λαζάνια με μελιτζάνες ογκρατέν
Υλικά
- 1 πακέτο λαζάνια
- 2-3 μέτριες πατάτες
- 1 μεγάλη μελιτζάνα
- 200ml κρέμα γάλακτος 32% λιπαρά
- 100 γρ. παρμεζάνα
- 100 γρ. gouda
- λάδι για τηγάνισμα
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά, δύο λεπτά λιγότερο από το χρόνο που ορίζουν οι οδηγίες.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες.
Πλένουμε τη μελιτζάνα, την κόβουμε σε φέτες και την αλατίζουμε ελαφρώς.
Τηγανίζουμε ελαφρώς τις πατάτες και τις μελιτζάνες.
Βάζουμε σε ένα πυρέξ σε στρώσεις όλα τα υλικά με αυτή τη σειρά: λαζάνια – πατάτα – μελιτζάνα.
Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα κρέμας γάλακτος να πάει παντού.
Συνεχίζουμε τις στρώσεις με τη σειρά: μελιτζάνα – πατάτα – λαζάνια.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα κρέμας γάλακτος, να πάει παντού.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το gouda με την παρμεζάνα και καλύπτουμε την επιφάνεια της τελευταίας στρώσης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20′.
Καλή απόλαυση!
πηγή: Thinkdrops