Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 20.30

Ένα μήλο την ημέρα!

Ήδη από την αρχαιότητα ήταν γνωστό πως τα μήλα έχουν, πέρα από την ωραία γεύση τους, και ευεργετικές ιδιότητες. Ας δούμε ποιες είναι αυτές!

Το μήλο είναι μια καλή πηγή θρεπτικών συστατικών και πολυφαινολών, χωρίς να περιέχει καθόλου λίπος. Με κάθε μήλο, επίσης, λαμβάνουμε μια μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών.
Ας δούμε, όμως, πιο αναλυτικά τι μας προσφέρει το μήλο:

✅ Βιταμίνη C, αυτό το πανίσχυρο φυσικό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
✅ Φλαβονοειδή, που έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και είναι ιδιαίτερα σημαντικά για το καρδιαγγειακό μας σύστημα.
✅ Πολύτιμες φυτικές ίνες, που δρουν ευεργετικά στη σωστή λειτουργία του εντέρου.
✅ Επίσης, η πηκτίνη που περιέχεται στη φλούδα του βοηθά στην κινητικότητα του εντέρου και στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, αλλά και στη διατήρηση των επιθυμητών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
✅ Βιταμίνες A, B-καροτένιο, Ε και Κ.

Εκτός από αυτά, ας μην ξεχνάμε ότι το μήλο αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό (περίπου 85%). Τέλος, είναι πολύ καλό για τη στοματική μας υγιεινή, όχι μόνο γιατί διεγείρει την παραγωγή σάλιου, αλλά κι επειδή λειτουργεί ως φυσικό καθαριστικό βοηθώντας τα δόντια να είναι καθαρά και αστραφτερά!

Πώς να συντηρούμε τα μήλα

Αφού κοπούν από το δέντρο, τα μήλα συνεχίζουν να ωριμάζουν. Γι' αυτό, χρειάζεται να συντηρούνται μέσα στο ψυγείο, σε ανοιχτή σακούλα. Έτσι διατηρούν όσο γίνεται περισσότερο τα θρεπτικά τους στοιχεία.

Να τρώμε τη φλούδα;

Η φλούδα του μήλου είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και φλαβονοειδή, οπότε συνιστάται να μην την αφαιρούμε και να το καταναλώνουμε πάντοτε ολόκληρο! Το ιδανικότερο είναι να επιλέγουμε πιστοποιημένα βιολογικά μήλα· ακόμα και αν δεν μπορούμε, όμως, φροντίζουμε να πλένουμε πολύ καλά το κάθε μήλο κάτω από τρεχούμενο νερό, τρίβοντας τη φλούδα.

Αυτά τα ήξερες;

✔ Υπάρχουν περισσότερες από 7.500 ποικιλίες σε όλο τον κόσμο.
✔ Οι μηλιές δίνουν καρπό συνήθως μετά από 4-5 χρόνια.
✔ Μια καλά φροντισμένη και υγιής μηλιά μπορεί να ζήσει πάνω από 50 χρόνια.
✔ Κάποιες από τις πιο γνωστές ποικιλίες στην Ελλάδα είναι τα Red Delicious (Starking), τα φιρίκια, τα Golden Delicious (γνωστά και ως μπανανόμηλα), τα ξινόμηλα Granny Smith, τα Royal Gala και τα Fuji.

 

Ψώνισε ζουμερά, νόστιμα μήλα από το μανάβικο των Flora!

Ψώνισε τα πιο ζουμερά, νόστιμα μήλα στο μανάβικο των Flora!

 

× espa