Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 20.30

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
10.00 - 14.00

Λουβιά σαλάτα με σκορδαλιά

Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκα λουβιά (αμπελοφάσουλα) καθαρισμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό (προαιρετικά)

Για τη σκορδαλιά

  • 1/2 κιλό πατάτες βρασμένες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 μικρό λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις χτυπάμε στο γουδί μέχρι να λιώσουν, αφού πρώτα τις έχουμε αλατίσει ελαφρά.

Καθαρίζουμε τις βρασμένες πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις χτυπάμε κι αυτές στο γουδί, προσθέτοντας σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση, αν χρειάζεται.

Καθαρίζουμε τα λουβιά – αν είναι πολύ μεγάλα σε μήκος, τα κόβουμε στη μέση. Τα ρίχνουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Έπειτα τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό, ώστε να διατηρήσουν το χρώμα τους. Τα σουρώνουμε ξανά και τα σκουπίζουμε για να στεγνώσουν.

Ετοιμασία της βινεγκρέτ: Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά το λιωμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο.

Σερβίρισμα: Αδειάζουμε τα φασολάκια σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε από πάνω τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά, ώστε να πάει παντού. Σερβίρουμε μαζί με τη σκορδαλιά και –προαιρετικά– ψιλοκομμένο μαϊντανό!

Καλή όρεξη!


× espa