Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 20.30

Λουκάνικα Μυκόνου με ρεβίθια και σπανάκι

Υλικά

  • 6 μικρά λουκάνικα Μυκόνου
  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτί ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 300 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 3 πράσα, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας σόδα
  • πάπρικα
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ στο νερό, όπου έχουμε διαλύσει τη σόδα. Την επομένη τα στραγγίζουμε και τα τρίβουμε για να φύγουν οι φλούδες. Έπειτα τα βράζουμε σε καθαρό νερό για μία ώρα, μέχρι να μαλακώσουν – χωρίς όμως να λιώσουν. Φροντίζουμε να κρατήσουμε μια κούπα από το ζωμό τους.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σπανάκι και τα πράσα για λίγα λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα. Τέλος, ρίχνουμε τα λουκάνικα κομμένα σε χοντρές ροδέλες και σωτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας.

Βγάζουμε τα λουκάνικα και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ρεβίθια. Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος ρίχνουμε το ζωμό από τα ρεβίθια και ακόμα μια κούπα νερό.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση και ύστερα χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι και πάπρικα και αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα. Στο μεταξύ ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον νερό, αλάτι ή πιπέρι. Περίπου 10 λεπτά πριν γίνει το φαγητό, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα λουκάνικα Μυκόνου.

Σερβίρουμε γαρνίροντας προαιρετικά με μαϊντανό, συνδυάζουμε με ένα ταιριαστό κόκκινο κρασί από την κάβα των Flora και απολαμβάνουμε ένα υπέροχο γεύμα. Καλή όρεξη!


× espa