Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 20.30

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
10.00 - 14.00

Ταμπουλέ Θαλασσινών

Υλικά

  • 12 γαρίδες καταψυγμένες, καθαρισμένες
  • 1–2 καλαμάρια
  • 100 γρ. μύδια (ψίχα)
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 250 γρ. πλιγούρι χοντρό
  • 2 ματσάκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι φρέσκος δυόσμος
  • 1/2 φλιτζ. τσαγ. νερό
  • 1/3 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
  • 2–3 κ.σ. ελαιόλαδο για την σαλάτα
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία

Κόψτε σε μικρά κομμάτια τις γαρίδες και τα καλαμάρια. Βάλτε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και αφήστε το να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες, τα καλαμάρια και τα μύδια, σοτάρετε για 3–4 λεπτά και σβήστε με λίγο ούζο.

Αφαιρέστε τα θαλασσινά και αφήστε τα σε ένα μπολ για να κρυώσουν. Ψιλοκόψτε τις ντομάτες. Βάλτε το πλιγούρι σε ένα μπολ και τις ντομάτες ψιλοκομμένες από πάνω. Αφήστε το μπολ στο ψυγείο σκεπασμένο για 2 ώρες, για να τραβήξει τα υγρά και να μαλακώσει το πλιγούρι.

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και το δυόσμο και προσθέστε τα μέσα στο πλιγούρι. Ρίξτε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε. Προσθέστε και τα θαλασσινά και αφήστε το μπολ για άλλη μία ώρα στο ψυγείο σκεπασμένο.

Σερβίρεται κρύο.

 

Πηγή: thinkdrops.gr

 

× espa