Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
10.00 - 14.00

Αρωματικές σαρδέλες στο φούρνο

Υλικά

  • 1/2 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι αποξηραμένο σε νιφάδες
  • 1 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • Μια χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα
  • 1 κ.γλ. ρίγανη φρέσκια ή ξερή
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Σε ένα ταψί απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο και αραδιάζουμε τις σαρδέλες. Ρίχνουμε όλα μας τα υλικά εκτός από το μαϊντανό και ανακατεύουμε έως ότου καλυφθούν όλες οι σαρδέλες από τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και τα υπόλοιπα υλικά μας.

Τις βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 20–25 λεπτά.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το μαϊντανό και ωμό ελαιόλαδο!

Πηγή: thinkdrops

× espa