Αυγά μάτια με σπαράγγια, αυγοτάραχο και τρίμμα αυγοτάραχο
Υλικά
- 2 πράσινα σπαράγγια κομμένα στα τέσσερα
- 4 φέτες ψωμιού
- 4 κλωναράκια σχινόπρασσο
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας τρίμμα αυγοτάραχου
- 8 φέτες αυγοτάραχο
- ξύσμα μοσχολέμονου
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το ψωμί με το βούτυρο και τοποθετούμε τις φέτες σε δύο πιάτα. Προσθέτουμε το τρίμμα.
Σοτάρουμε τα σπαράγγια στη μία κουταλιά ελαιολάδου και προσθέτουμε το ξύσμα του μοσχολέμονου. Μοιράζουμε τα σπαράγγια στα δύο πιάτα, πάνω στο ψωμί.
Τηγανίζουμε τα αυγά στο υπόλοιπο ελαιόλαδο για 6 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μελώσουν.
Σερβίρουμε τα αυγά στα πιάτα γαρνίροντας με το σχινόπρασο, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις φέτες του αυγοτάραχου.
Πηγή: Trikalinos.gr
Ανακαλύψτε μια ποικιλία προϊόντων αυγοτάραχου Trikalinos Co. στα ράφια μας!