Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
10.00 - 14.00

Κρεμ μπρουλέ μπανάνα χωρίς ψήσιμο

Υλικά (για 4 άτομα)

100 γρ. ώριμη μπανάνα
200 γρ. γάλα καρύδας (χωρίς ζάχαρη) – θυμίζει κάπως σε πυκνότητα την κρέμα γάλακτος
200 γρ. γάλα
50 γρ. μαύρη ζάχαρη
30 γρ. κορν φλάουρ
1/4 φρέσκια βανίλια, τα σποράκια της

Εκτέλεση

Σε ένα μιξεράκι κουζίνας χτυπάμε καλά όλα μας τα υλικά. Έπειτα βάζουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και αρχίζουμε να το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια και μόλις αρχίζει να δένει και πάρει την πρώτη βράση, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το μοιράζουμε στα αντίστοιχα μπολάκια τύπου κρεμ μπρουλέ ή σε όποια άλλα διαθέτουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για μία ώρα περίπου.

Όσο περιμένουμε, ετοιμάζουμε απλά μια καραμέλα λιώνοντας λίγη ζάχαρη σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντάς τη διαρκώς. Μόλις οι κρέμες κρυώσουν, ρίχνουμε μια λεπτή στρώση καραμέλας από πάνω και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά στο ψυγείο.

Η κρεμ μπρουλέ είναι έτοιμη χωρίς φλόγιστρα και ειδικές τεχνικές ψησίματος!

Υ.Γ. Εάν αντικαταστήσουμε το γάλα με γάλα σόγιας ή αμυγδάλου, η συνταγή μετατρέπεται άφοβα σε χορτοφαγική, αλλά εξίσου απολαυστική!

Πηγή: thinkdrops

× espa