Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
10.00 - 14.00

Dip μανιταριών

Υλικά

  • 340 γρ. μορχέλες
  • 15 γρ. πορτσίνι, αποξηραμένα
  • 15 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. εστραγκόν φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 45 ml ελαιόλαδο
  • 60 ml Vermouth άσπρο
  • 450 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
  • 170 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Διαδικασία

Τοποθετούμε τα πορτσίνι σε 60 ml ζεστό νερό για 10-20’ μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε απαλά και τα ψιλοκόβουμε κρατώντας το νερό, το οποίο περνάμε από σινούα.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα, προσθέτουμε τις μορχέλες και ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα πορτσίνι και το εστραγκόν και τα σοτάρουμε μερικά λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το Vermouth και το νερό που κρατήσαμε από τα πορτσίνι και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Αφήνουμε τα μανιτάρια στην άκρη να κρυώσουν.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το τυρί κρέμα και το γιαούρτι στον κάδο του μπλέντερ και πολτοποιούμε.

Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο, τουλάχιστον 2 ώρες πριν το χρησιμοποιήσουμε.

πηγή: Thinkdrops

 

🍄 Ανακαλύψτε μια μεγάλη ποικιλία από μανιτάρια και προϊόντα από μανιτάρι στα ράφια του τμήματος Delicatessen!

 

× espa