Καλαμάρι γεμιστό με μυρωδικά
Υλικά
- 1 κιλό καλαμάρια
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο εστραγκόν
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Λίγο θυμάρι
Για το μείγμα:
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 κύβους λαχανικών
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 πράσο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- ½ ματσάκι άνηθο
- Γαλέτα (όσοι χρειάζεται για να έχει το μείγμα μας μορφή πάστας)
- Πιπέρι
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για το μείγμα στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μία πάστα. Στη συνέχεια γεμίζουμε τα καλαμάρια με αυτό το μείγμα.
Στη συνέχεια βάζουμε τα καλαμάρια πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα και προσθέτουμε επάνω τους τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, εστραγκόν και το ξύσμα λεμονιού.
Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά.
Tips: Μπορείτε προαιρετικά να συνοδεύσετε τα καλαμάρια με ένα ιδιαίτερο λαδολέμονο, αρκεί να προσθέσετε λίγο θυμάρι και λίγο εστραγκόν στο παραδοσιακό λαδολέμονο!
Καλή όρεξη!