Καλοκαιρινά γεμιστά
Υλικά
- 4 μεγάλες σφιχτές ντομάτες
- 2 μεγάλες μελιτζάνες
- 2 πράσινες πιπεριές
- 2 κίτρινες πιπεριές
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 2 κολοκυθάκια
- 3 κρεμμύδια κομμένα σε μικρά κυβάκια
- 4 κσ ελαιόλαδο
- 500 γρ. ρύζι Καρολίνα
- Χυμό από 2 ντομάτες
- 4 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
- Αλάτι, πιπέρι
- Δυόσμο
- Μαϊντανό
- Άνηθο
- Λίγη ζάχαρη
Πλένουμε τα λαχανικά και βγάζουμε το εσωτερικό τους με προσοχή, χωρίς να τραυματίσουμε τη σάρκα τους και κρατώντας το καπάκι τους ξεχωριστά. Όλα τα εσωτερικά τα χτυπάμε μαζί στο μούλτι, μαζί με τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το δυόσμο, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Προσοχή: δεν τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν, απλά θέλουμε να γίνουν μικρά κομματάκια!
Προαιρετικά, μπορούμε να σοτάρουμε το ρύζι μαζί με το εσωτερικό των λαχανικών που βάλαμε στο μούλτι για να δώσουμε μεγαλύτερη γεύση.
Παίρνουμε τα λαχανικά (που έχει μείνει μόνο η σάρκα τους) και ρίχνουμε στον πάτο τους λίγο αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Στη συνέχεια γεμίζουμε τα λαχανικά μας, αλλά όχι τελείως, γιατί το ρύζι φουσκώνει και δεν θέλουμε να βγει έξω – καλύτερα να αφήσουμε 2 δάχτυλα κενό χώρο. Βάζουμε τα καπάκια στα λαχανικά και τα στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί.
Ρίχνουμε πάνω στα κλειστά λαχανικά λίγο αλάτι και πιπέρι. Αν θέλουμε, βάζουμε και τις κομμένες πατάτες στο ταψί μας και προσθέτουμε στο ταψί λίγο λάδι, νερό και χυμό από 2 ντομάτες (θέλουμε τα υγρά του ταψιού να φθάνουν ως τη μέση των λαχανικών). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Στη συνέχεια, αφού ελέγξουμε ότι είναι έτοιμο το ρύζι, αφήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά στον αέρα για να πάρει χρώμα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς.
Το γεύμα αυτό ταιριάζει πολύ με –τι άλλο;– φέτα, φυσικά! Θα βρείτε πολλές επιλογές στο τμήμα τυριών των Flora!
Καλή όρεξη!