Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
10.00 - 14.00

Κανελόνια με σπανάκι και τυροβολιά

Υλικά

  • 1 πακέτο κανελόνια

Για τη γέμιση:

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 350 γρ. τυροβολιά
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 600 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση

Σάλτσα

Ξεκινάμε τη σάλτσα ντομάτας σοτάροντας το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε επιπλέον αλάτι, αν χρειάζεται.

Γέμιση

Σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και ρίχνουμε το σπανάκι. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύομε συνέχεια μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να στεγνώσει το σπανάκι.
Στη συνέχεια, αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την τυροβολιά θρυμματισμένη και ανακατεύουμε.

Βάζουμε τη γέμιση στα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα ντομάτας και κουνάμε το ταψί ελαφρά, ώστε να πάει η σάλτσα παντού. Προτού βάλουμε το ταψί στο φούρνο το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 40-50 λεπτά.

Καλή όρεξη!

 

× espa