Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
10.00 - 14.00

Μαλακές καραμέλες σοκολάτας

Υλικά

  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75%, ψιλοκομμένη
  • 280 γρ. γλυκόζη
  • 440ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 40 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 280 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. ανθός αλατιού

Διαδικασία

Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε μια μεσαία κατσαρόλα και τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάλτε τη γλυκόζη και τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει. Προσθέστε στη συνέχεια τη ζάχαρη άχνη, ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός και αφήστε το μείγμα στη φωτιά μέχρι να έχετε μια ξανθιά καραμέλα.

Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ενσωματωθεί. Ρίξτε στο μείγμα τη ζεστή κρέμα γάλακτος και ομογενοποιήστε ανακατεύοντας με σπάτουλα σιλικόνης. Κατόπιν ρίξτε τη σοκολάτα και ενσωματώστε τη ανακατεύοντας με τη σπάτουλα μέχρι να λιώσει.

Επαναφέρετε το σκεύος σε μέτρια φωτιά και αφήστε το μείγμα για περίπου 10΄μέχρι να φτάσει στους 115 – 116°C (θα το διαπιστώσετε με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής). Αποσύρετε από τη φωτιά.

Στρώστε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα τετράγωνο ταψί διάστασης 22 εκ. και αφήστε αρκετό να εξέχει από τα τοιχώματά του. Αδειάστε μέσα το μείγμα για τις καραμέλες. Ανακινήστε το ταψί για να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά του, πασπαλίστε με το αλάτι και αφήστε το να κρυώσει εκτός ψυγείου για περίπου 5-6 ώρες ή όσο χρειαστεί μέχρι να σφίξει.

Όταν κρυώσει το μείγμα σηκώστε το χαρτί από το ταψί και μεταφέρετέ το σε μια επιφάνεια κοπής. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι κόψτε σε μικρές καραμέλες σε σχήμα κύβου διάστασης 1,5 -2 εκ. ή τοποθετήστε το μείγμα σε παγοθήκες σιλικόνης ώστε να έχουν οι καραμέλες σας διάφορα σχήματα.

Καλή απόλαυση!

πηγή: Thinkdrops

 

× espa