Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
10.00 - 14.00

Καρυδόπιτα

Υλικά

  • 6-7 αυγά
  • 250 γρ. καρύδια χοντροκομμένο (ή ψιλοκομμένα, αν δεν θέλετε κομματάκια μέσα στην πίτα)
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 70 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Σόδα (στη μύτη του κουταλιού)
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο

Για το σιρόπι

  • 500 γρ. νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • Λίγο χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

Ανακατεύουμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. Παράλληλα προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, την καρυδόψιχα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το γαρίφαλο και τις βανίλιες.

Τα ασπράδια τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Έπειτα τα προσθέτουμε στο μείγμα.

Ανακατεύουμε απαλά με μία μαλακή σπάτουλα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ορθογώνιο ταψί, περίπου 30×45 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

Για το σιρόπι

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5-7 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι. Έπειτα το παίρνουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Αφου ψηθεί το γλυκό μας, το βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Όταν απορροφηθεί το σιρόπι και κρυώσει καλά, είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Καλή απόλαυση!

 

× espa