Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
10.00 - 14.00

Κέικ ινδοκάρυδο

Υλικά

  • 350 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 400 γρ. ινδοκάρυδο
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια ή πορτοκάλι ή λεμόνι

Προετοιμασία

Σε ένα μπολ βάζουμε το ινδοκάρυδο, το σιμιγδάλι, το αλάτι, το μπέικιν και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε στο σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών.

Τα ασπράδια τα χτυπάμε σε μαρέγκα.

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το μείγμα του μπολ και ανακατεύουμε είτε με μια σπάτουλα είτε με το εξάρτημα (Κ) της κουζινομηχανής. Προσθέτουμε το άρωμα που επιθυμούμε και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Αποσύρουμε το μίξερ, προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά.

Σε πολύ καλά βουτυρωμένη φόρμα αδειάζουμε το μείγμα μας και έπειτα το τοποθετούμε για 12 με 24 ώρες στο ψυγείο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30’-40’.

Αφού κρυώσει και το βγάλουμε απο τη φόρμα, μπορούμε να πασπαλίσουμε με ινδοκάρυδο.

Καλή απόλαυση!

Tips

  • Το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου σε κυβάκια ή ελαφρά λιωμένο.
  • Τα ασπράδια για τη μαρέγκα πρέπει να είναι κρύα και απαιτούν αρκετό χτύπημα χωρίς διάλειμμα.

πηγή: thinkdrops.gr

 

 

× espa