Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 20.30

Κέικ με εσπρέσο

Υλικά

(για μια μεγάλη στρόγγυλη φόρμα του κέικ)

  • 1 διπλό εσπρέσο σκέτο
  • 3 κ.σ. καφέ εσπρέσο σε σκόνη
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 ½ κ.γλ. baking powder
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κούπα γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

Στο μίξερ αρχίζουμε να χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και η ζάχαρη αρχίσει να σπάει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα με τα αυγά.

Συνεχίζουμε το χτύπημα ενώ παράλληλα ενσωματώνουμε τον καφέ και τη σκόνη του καφέ, τη βανίλια, το baking powder και το αλάτι.

Τέλος, κατεβάζουμε το μείγμα από το μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σιγά σιγά με μια σπάτουλα έως ότου αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Ρίχνουμε στη φόρμα του, αφού πρώτα την αλευροβουτυρώσουμε, και ψήνουμε στους 170°C για 45–50 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε φέτες και… έτοιμο!

πηγή: thinkdrops.gr

 

× espa