Κολοκυθόπιτα με άρωμα Μυκόνου
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 1 πακέτο Φύλλο κρούστας
Για τη γέμιση:
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 200 γρ. τυροβολιά
- 5 αυγά
- 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τα τρίβουμε στον τρίφτη, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 1 ώρα να στραγγίξουν σε σουρωτήρι.
Σοτάρουμε ελαφρά σε μια κατσαρόλα τα κολοκυθάκια και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε την τυροβολιά, το δυόσμο, τη φρυγανιά, το γάλα, αλατοπίπερο και τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε.
Σε ένα μεσαίο ταψί στρώνουμε τα φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντας το κάθε ένα. Τοποθετούμε τη γέμιση και γυρίζουμε τα άκρα των φύλλων προς τα μέσα. Τοποθετούμε και τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας επάνω.
Χαράζουμε την επιφάνεια σε ρόμβους/τετράγωνα και ψήνουμε στους 190°C µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια – περίπου 1 ώρα.
Βγάζουμε την πίτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά και κόβουμε τα κομμάτια.
Καλή όρεξη!