Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 20.30

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
10.00 - 14.00

Κοτόπουλο γεμιστό με άγριο ρύζι και λαχανικά

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο
  • 200 γρ. κάστανα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινο μήλο
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 2 καρότα
  • 250 γρ. μανιτάρια
  • 200 γρ. άγριο ρύζι
  • 1 ποτήρι λευκό ημίγλυκο κρασί
  • 2 ποτήρια ζωμό κοτόπουλο
  • 550 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 1 κύβο ζωμού κότας
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Προετοιμασία

Καθαρίζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε να βράσει σε νερό, με αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μπολάκι ετοιμάζουμε το μίγμα επάλειψης. Λιώνουμε τον κύβο κοτόπουλο με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, την πάπρικα, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Βράζουμε τα κάστανα και τα καθαρίζουμε αφού κρυώσουν.

Κόβουμε τα καρότα, την κόκκινη πιπεριά, το κασέρι και το μήλο σε μικρά κυβάκια. Κόβουμε τα μανιτάρια στα 4 ή στα 8 ανάλογα με το μέγεθός τους. Τα θέλουμε σε μικρά κομμάτια.

Σοτάρουμε τα λαχανικά μας και τα μανιτάρια.

Τα προσθέτουμε όλα σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε 550 γρ. από το ζωμό που βράσαμε το κοτόπουλο προσθέτουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε.

Προσθέτουμε το ρύζι, τη γραβιέρα και το μήλο στο μπολ με τα λαχανικά και ανακατεύουμε.

Γεμίζουμε το εσωτερικό της κότας. Η γέμιση που θα περισσέψει θα μπει σαν στρώμα στο ταψί ή τη γάστρα.

Με το μίγμα επάλειψης καλύπτουμε το κοτόπουλο σε όλη την επιφάνειά του.

Τοποθετούμε το κοτόπουλο πάνω στο στρώμα από τη γέμιση που περίσσεψε και ρίχνουμε το 1 1/2 ποτήρι ζωμού κότας.

Αν τοποθετήσουμε σε γάστρα, τότε απλά σκεπάζουμε με το καπάκι. Αν τοποθετήσουμε σε ταψί σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25’-30’.

Ξεσκεπάζουμε και προσθέτουμε το κρασί.

Αφήνουμε για 15' στους 180°C.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! Μην παραλείψετε να συνοδέψετε το κοτόπουλο με ένα λευκό ξηρό κρασί από την κάβα μας.

Tip

Το ζουμί που θα μείνει στο ταψί το μαζεύουμε σε ένα τηγανάκι και το δένουμε με λίγο κόρν φλάουρ σε μια υπέροχη σως!

Πηγή: thinkdrops

 

× espa