Κοπανάκια κοτόπουλου αρωματισμένα με φασκόμηλο
Υλικά
- 8 κοπανάκια κοτόπουλου
- 1 μεγάλο μυκονιάτικο λουκάνικο
- Μανιτάρια λευκά μικρά 500 γρ. (κομμένα στα 4)
- 2 κίτρινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Φασκόμηλο
- Αλάτι
- Θυμάρι (ιδανικά φρέσκο)
- Ρίγανη (ιδανικά φρέσκια)
Εκτέλεση
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το λίγο ελαιόλαδο τα κοπανάκια μόνα τους και στη συνέχεια βάζουμε και το μυκονιάτικο λουκάνικο. Αφού βγάλουν το λίπος τους και πάρουν χρώμα, τα αποσύρουμε από το τηγάνι (θα χρειαστούν περίπου 10 λεπτά).
Στο ίδιο τηγάνι χωρίς να προσθέσουμε άλλο λάδι βάζουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τη σκελίδα σκόρδο ολόκληρη και τα μανιτάρια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα φρέσκα αρωματικά και μειώνουμε τη φωτιά στο μισό. Αφού πάρουν μία βράση μετά από 5 λεπτά και έχουν πιεί τα υγρά τους, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε στο τηγάνι μας για άλλα 5 λεπτά.
Μεταφέρουμε τα σωταρισμένα λαχανικά με το ζουμί τους, αλλά και τα κοπανάκια και το λουκάνικο, σε μία γάστρα ή ένα πύλινο σκεύος και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα, προσθέτοντας λίγο νερό τόσο όσο να καλύψει στο μισό το φαγητό μας.
Το γεύμα αυτό ταιριάζει με ένα ποιοτικό ξηρό κόκκινο κρασί – θα βρείτε πολλές επιλογές και μια τεράστια γκάμα στην κάβα μας “84600 Mykonos"!
Καλή όρεξη!