Κριθαράκι με μανιτάρια «χρυσή τρομπέτα»
- 250 γρ. μανιτάρια Χρυσή Τρομπέτα (μέσα στο λάδι)
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 250 γρ. κριθαράκι μέτριο
- 3-4 κούπες νερό ή ζωμό λαχανικών
- ½ ποτήρι λάδι
- Αλάτι-πιπέρι (προαιρετικά μοσχοκάρυδο)
- Τριμμένο σκληρό τυρί
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι να μαλακώσουν και προσθέτουμε τις τρομπέτες που τις έχουμε βγάλει από το λάδι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε το κριθαράκι και αφού σοταριστεί και αυτό προσθέτουμε το ζωμό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να απορροφήσει το φαγητό όλο το ζωμό. Λίγο πριν κλείσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και το πασπαλίζουμε με τριμμένο σκληρό τυρί.
Το λάδι μέσα στο οποίο ήταν οι τρομπέτες το χρησιμοποιούμε να αρωματίσουμε τις σαλάτες μας ή να δώσουμε άρωμα σε άλλο φαγητό.
Καλή όρεξη!
πηγή: Μουσείο Μανιταριών Μετεώρων