Λινγκουίνι με τόνο και πέστο άνηθου
- 500 γρ. λινγκουίνι
- 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κονσέρβες τόνο, σε νερό, καλά στραγγισμένο και κομματιασμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το πέστο
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι
- 1/2 φλ. κεφαλογραβιέρα
- 1/2 φλ. κεφαλοτύρι
- 1/3 φλ. καρύδια
- 1/4 φλ. κουκουνάρι
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε το πέστο:
Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι καβουρντίζουμε το κουκουνάρι μέχρι να πάρει χρώμα. Πλένουμε καλά τον άνηθο και τον στεγνώνουμε. Τον βάζουμε σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε το σκόρδο, το λάδι και τον χυμό από το λεμόνι. Το χτυπάμε μέχρι να ψιλοκοπούν τα υλικά και να ενωθούν, αλλά όχι να πολτοποιηθούν και να γίνουν μια μάζα. Ανακατεύουμε την κεφαλογραβιέρα. Ρίχνουμε τα καρύδια και τα κόβουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βράζουμε τα λινγκουίνι, όπως αναγράφεται στη συσκευασία τους, και τα στραγγίζουμε καλά.
Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι, το πέστο άνηθου και μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
Τέλος, προσθέτουμε τον κομματιασμένο τόνο και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!