Μανιτάρια με πατάτα και τυρί κρέμα
Υλικά
- 4 μεγάλα μανιτάρια (Agaricus)
- 2 μεγάλες πατάτες
- 2 κ.σ. τυρί κρέμα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. Gouda τριμμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
Προετοιμασία
Πλένουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Έπειτα τα καθαρίζουμε και, με προσοχή, δημιουργούμε μια μεγάλη κοιλότητα.
Βράζουμε τις πατάτες.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις πατάτες, το τυρί κρέμα, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι και ανακατεύουμε. Με ένα πιρούνι λιώνουμε τις πατάτες και ομογενοποιούμε το μίγμα.
Αλατίζουμε τις κοιλότητες των μανιταριών και τις γεμίζουμε.
Ρίχνουμε το τριμμένο Gouda πάνω από τη γέμιση.
Βάζουμε στο φούρνο στους 200°C και ψήνουμε για 5’–7′. Εναλλακτικά, μπορούμε να τα βάλουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 4′.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
πηγή: Thinkdrops