Μανιτάρια σε φωλιά από λαζάνια
Υλικά
- 1 πακέτο λαζάνια
- 8–10 πατάτες
- 6–8 μανιτάρια (portobello)
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
- 200 γρ. παρμεζάνα
- 200 γρ. γκούντα
- αλάτι
Προετοιμασία
Βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό, 3′- 4′ λιγότερο από το χρόνο που αναγράφει η συσκευασία. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τις πατάτες σε μέτριες ροδέλες. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο έως καθόλου λάδι, τις τηγανίζουμε και τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας, στην άκρη.
Τα μανιτάρια τα θέλουμε ολόκληρα, αλλά χωρίς μεγάλο κοτσάνι, οπότε αν έχουν χοντρό κοτσάνι το αφαιρούμε. Σοτάρουμε τα μανιτάρια μας.
Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε τα υλικά μας με την εξής σειρά:
Πρώτη στρώση: Λαζάνια – Πατάτα – Μανιτάρια – Μισή ποσότητα κρέμα γάλακτος.
Δεύτερη στρώση: Πατάτα – Μανιτάρια – Λαζάνια – Υπόλοιπη ποσότητα κρέμα γάλακτος – Μίγμα παρμεζάνα/γκούντα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για περίπου 15′ με 20′.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Tips
Τα μανιτάρια μπορούν να αντικατασταθούν με μελιτζάνα ή κολοκυθάκι, αν δεν τα τρώμε. Η διαδικασία που ακολουθούμε στην προετοιμασία είναι η ίδια με την πατάτα.
Πηγή: Thinkdrops
Βρείτε τα υλικά στα σούπερ μάρκετ Flora!