Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 20.30

Μηλόπιτα με σταφίδες και βρώμη

Υλικά

  • 1 πακέτο σφολιάτας

Για τη γέμιση

1ο μείγμα

  • 5-6 μήλα, καθαρισμένα & κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 ½ κουταλιά του γλυκού τριμμένη κανέλα
  • ¼ κουταλιά του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο

2ο μείγμα

  • ½ φλιτζάνι βρώμη
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλιτζάνι αποξηραμένες σταφίδες
  • 100 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες.

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μήλα μέχρι να επικαλυφθούν πλήρως.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τις σταφίδες, τη βρώμη, τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύομε καλά, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 26-27 εκ., φροντίζοντας να καλύπτει και τα τοιχώματα. Απλώνουμε από πάνω πρώτα τα μήλα και μετά το μείγμα με τη βρώμη.

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 45 λεπτά, στη μεσαία σχάρα.

Extra tip: Επιλέξτε βρώμη με νιφάδες σοκολάτας για πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα!
Extra tip 2: Αν θέλετε πιο καραμελένια γεύση, μπορείτε να ρίξετε σιρόπι ή sauce καραμέλας πάνω από την πίτα μετά το ψήσιμο.

Καλή επιτυχία!

 

× espa