Δευτέρα — Σάββατο
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 21.00

Κυριακή
Όλα τα καταστήματα:
08.00 - 20.30

Μπακαλιαροκεφτέδες

Υλικά

  • 1/2 κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο, χωρίς πέτσα, ξεκοκαλισμένο
  • 1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 μάτσο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα κρεμμύδι αφυδατωμένο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 4 μέτριες πατάτες βρασμένες και πατημένες με το πιρούνι
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/4 κούπας φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 1/4 κούπας καλαμποκάλευρο
  • 1 κ.σ. κορν φλάουερ
  • Πιπέρι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ “μαδάμε” το μπακαλιάρο με τα χέρια μας ή με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Πλάθουμε σε κεφτεδάκια πατώντας τα ελαφρώς ώστε να πλατύνουν λίγο και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για μισή ώρα περίπου.

Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε μπόλικο ηλιέλαιο και το ζεσταίνουμε καλά. Τηγανίζουμε σαν να κάναμε λουκουμάδες, δηλαδή σε αρκετό λάδι ώσπου να ροδοκοκκινίσουν. Τους τηγανίζουμε λίγους λίγους, για να βγαίνουν όλοι εξίσου τραγανιστοί και ωραίοι!

Τοποθετούμε τους μπακαλιαροκεφτέδες σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και φυσικά προαιρετικά με σκορδαλιά!

Πηγή: thinkdrops

× espa