Μπακαλιάρος σκορδαλιά
- 500 γρ. μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο
- 1 κουτάκι μπίρα
- 200 γρ. αλεύρι μαλακό
- 2 κ.σ. άνηθο
- αλάτι και πιπέρι
Για τη σκορδαλιά-πέστο:
- 2 σκελίδες σκόρδο (ή παραπάνω, ανάλογα με το γούστο σας)
- 6 λιαστές ντομάτες σκουπισμένες από το λάδι τους
- 5 κ.σ. βασιλικό φρέσκο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψημένη
- 6 κ.σ. κουκουνάρι
- 80 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για να φτιάξετε τη σκορδαλιά, χτυπήστε καλά όλα τα υλικά στο multi.
Με ένα ίσιο μαχαίρι κόψτε τον μπακαλιάρο σε μπουκιές. Σκουπίστε τον από το περιττό νερό με χαρτί κουζίνας.
Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι, τον άνηθο και το αλατοπίπερο. Έπειτα προσθέστε την μπίρα, μέχρι να έχετε έναν ημίρρευστο χυλό.
Ρίξτε σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι και τοποθετήστε το σε μεσαία φωτιά.
Βουτήξτε τις μπουκιές μπακαλιάρου στο χυλό και βγάλτε τις μία-μία με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια, τηγανίστε τις στο λάδι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Ακουμπήστε τις σε ένα πιάτο, όπου έχετε τοποθετήσει απορροφητικό χαρτί.
Καλή όρεξη!
Πηγή: thinkdrops